måndag 25 februari 2008

Linssoppa med spenat

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept. Supergott tack vare kryddorna, billigt, vegetariskt, och klart på en knapp halvtimme.

Receptet kommer från Lotta Brincks "Det vegetariska köket" som för övrigt kan rekommenderas som den enda veggokokbok man behöver. Snygga bilder, tydliga instruktioner, välsmakande resultat. Brinck kan sin näringslära och det märks för recepten är ovanligt välbalanserade.

Lins- och spenatsoppa 4 port


3,5 dl röda linser
250 g hackad, fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1-2 buljongtärningar
1 liter vatten

Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med kryddorna i oljan. Lägg i linser, buljongtärning (-ar) och vatten och låt koka 15 minuter under lock. I med spenat och koka några minuter till. Konsistensen ska bli ganska tjock.

Inga kommentarer: