tisdag 8 januari 2008

Ett nytt fiskrecept

Underbart enkel att laga och fantastiskt god var fiskrätten vi blev bjudna på i helgen. Jag hjälpte till att röra ihop smeten som täcker fisken och kan därför bjussa på receptet!

Fiskgratäng med pepparrot


4-8 port (beror på hur många man anser att fisken räcker till)

2 pkt fryst vit fisk (hoki, torsk eller tråkpollock)
500 g keso
2 burkar creme fraiche (ej minifraiche)
1 tub riven pepparrot
salt, peppar
riven ost

Skär den frysta fisken i portionsbitar och lägg i en form. Tina i ugnen (osäker på temperaturen men skulle köra på 200-225 grader).
Blanda keso, creme fraiche och pepparrot till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Täck den tinade fisken med smeten och strö över riven ost. In i ugnen tills fisken är genomlagad och osten fått lite färg.

Kokt potatis och broccoli är smaskens till.

1 kommentar:

Erik sa...

Jag kan inte låta bli att tänka på att detta vore en kul variant på mandeltorsk ... Då blir det ju dessutom ännu mer ostkakelikt.