Underbart enkel att laga och fantastiskt god var fiskrätten vi blev bjudna på i helgen. Jag hjälpte till att röra ihop smeten som täcker fisken och kan därför bjussa på receptet!
Fiskgratäng med pepparrot
4-8 port (beror på hur många man anser att fisken räcker till)
2 pkt fryst vit fisk (hoki, torsk eller tråkpollock)
500 g keso
2 burkar creme fraiche (ej minifraiche)
1 tub riven pepparrot
salt, peppar
riven ost
Skär den frysta fisken i portionsbitar och lägg i en form. Tina i ugnen (osäker på temperaturen men skulle köra på 200-225 grader).
Blanda keso, creme fraiche och pepparrot till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Täck den tinade fisken med smeten och strö över riven ost. In i ugnen tills fisken är genomlagad och osten fått lite färg.
Kokt potatis och broccoli är smaskens till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag kan inte låta bli att tänka på att detta vore en kul variant på mandeltorsk ... Då blir det ju dessutom ännu mer ostkakelikt.
Skicka en kommentar