lördag 26 januari 2008

Alldeles vanlig lördag

Mammas gravsten har kommit på plats. Jag tog en långpromenad till kyrkogården i dag, alldeles själv för att se hur det blev. Stod i solen och blinkade bort ett gäng envisa tårar och gick sedan hem och fortsatte med livet.

Runt mig händer stora saker. Sonen har lärt sig trampa på trehjulingen. Dottern sitter med vid bordet i hög barnstol och ser avundsjuk ut när vi andra äter rosa pasta. Hon smakar på det hon lyckas lägga tassarna på och jag blir nervös när sonen glatt erbjuder det ena och andra. Nervös och lite stolt. Det är rart att bjuda lillasyster på små bönor och ärtor, i synnerhet som han gärna mumsar i sig dem själv.

4 kommentarer:

Maria sa...

Tror att jag äntligen kommit underfund med hur man lämnar en kommentar...
Vännen, ditt första stycke var bland det bästa jag läst i hela mitt liv. Ord som kändes i magen. Åh, vad jag är ledsen att din mamma försvann. Förlåt att mina ord låter fjuttiga.

Loly sa...

Inte alls fjuttigt. Tack. Och kram.

sonja sa...

Hej hopp, du jag måste berätta. Stal ditt recept med quorn, matlagningsgrädde och örter... Och nu sist tog jag en halv kruka färska basilika istället för frysta örter samt lite strimlade soltorkade tomater. Och hade tagliatelle till.

Det var så gott. Så gott. Helt galet gott.

Loly sa...

Vad kul!

Å nu har ju jag ett nytt att testa :)