torsdag 31 januari 2008

No more fashion victims

Ett fashion victim är någon som går på alla trender urskillningslöst. Någon som man ser ett några månader gammalt foto av och tänker " hur tänkte människan egentligen?".

T-shirten från Katharine Hamnett med "No more fashion victims" tryckt på framsidan skulle alltså kunna ses som en hyllning till den goda smaken i motsats till att slaviskt följa månadens trend men det blir ett bakslag.

För det första är det en helt vanlig tröja med blaffigt tryck och sådana kan väl knappast anses vara särskilt smakfulla, oavsett budskap. (Vad är det som säger att tröjan "No more fashion victims" är mer smakfull än tröjan "Ikväll får 100 svenskar gonorré"?)

För det andra är tröjan en trend och den som bär den gör sig själv till ett fashion victim, något bäraren enligt tröjans budskap säger sig vilja få stopp på.

Förvirring? Ironi? Jag vet inte men det är stor humor.

4 kommentarer:

sonja sa...

Nä men jag veeeeet...alltså jag är helt beroende av den där bloggen...som en trafikolycka..kan..inte..slutta..stirra. Skräckblandad förtjusning. Läsa kommentarerna och vilja slå någon. (Som kommenterar)

Nu känner jag mig jätte-elak. Se detta som en bikt.

Sara sa...

Hehe, jag håller med till punkt och pricka! Både dig och Sonjas kommentar. Huvet på spiken båda två, oavsett om det är elakt eller ej. :-)

Din grabb sa...

Alltså nu inser jag iofs att jag är ohyggligt priviligerad, men här är en länk på samma tema som det du INTE skrev i denna artikel: http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/02/yeah-right.html

:-)

Loly sa...

Helt fantastiskt.