måndag 26 november 2007

Studentikos kost

När jag bodde i korridor undvek jag köket som pesten. Inte bara för att det var ett klassiskt sunkigt studentkorridorskök utan också för att jag varken tyckte det var roligt att laga mat eller värt att lägga tid eller pengar på.

Som blivande dietist blir jag mörkrädd när jag tänker tillbaka på den perioden i synnerhet som den enda anledningen till att jag aldrig värmde fiskpinnar i brödrosten var att jag var övertygad om att jag hittat en snabbare och mer diskbesparande lösning- nämligen på tallriken i micron.

Målsättningen var att middagen skulle vara billig, inte ta mer än 5 minuter av min tid i anspråk samt ge högst en kastrull att diska. På menyn fanns därför olika varianter av följande: pulvermos, snabbmakaroner, ketchup, fiskpinnar, köttbullar och frysgrönsaker.

Frysta grönsaker kanske någon tycker är åtminstone lite halvseriöst för en student men låt er inte luras. Det innebär nämligen inget merarbete att slänga i lagom mycket i det kokande vattnet tillsammans med snabbmackisarna. Tillagningstiden är densamma och kastrullen ska ju ändå diskas...

Inga kommentarer: