måndag 6 april 2009

Lirk och lur: vägen till relativ middagsro

Egentligen tycker jag inte man ska mixa och mosa mat till barn som kan tugga. Det är nyttigt att vänja sig vid olika smaker och konsistenser.

Men idag var jag trött. Och hade inte lust att tampas med att låta sonen välja på att smaka på den stora morotsbiten eller den pyttelilla. Eller hålla tummarna för att han fortfarande tycker om purjolök när han är så här stor.

Så jag grovrev rubbet i matberedaren. Fräste det i vitlök, buljongsmul och olja till oigenkännlighet. I med vitt matlagningsvin, tomatkross, lax och obskyr vit fisk. Till sist en rejäl skvätt helfet creme fraiche.

De kamouflerade grönsakerna gick ner. Ja, hela middagen flöt på otroligt avspänt med undantag för Lilla Skrutt som fick ett psykbryt på besticklådan och tillbringade den första delen i otröstligt gallskrik på golvet.

Inga kommentarer: