Kan man döpa ett recept till "halva inne"?
Quorn (eller kyckling) med vitlök och örter
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 buljongtärning (grönsaks-)
1 pkt quorn i bitar (kyckling för den som föredrar det)
1/2 pkt frysta franska örtkryddor
2 dl matlagningsgrädde
vatten
Fräs hackad lök, pressad vitlök och quorn i matfett. Häll i lite vatten och en buljongtärning och låt puttra tills tärningen löst sig. Häll i matlagningsgrädde och örtkryddor och låt puttra några minuter till.
Potatis och riven morot passar bra till.
För att anpassa receptet till 4 vuxenportioner skulle jag dubbla allt utom quorn och möjligen gul lök. Antagligen inte heller ta 4 dl matl.grädde utan byta ut lite mot vatten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar