torsdag 29 oktober 2009

Moget

En bra sak med irritationsmomentet är att jag blir ovanligt sugen på att sätta det på plats.

Sätta på plats går förstås inte med såna människor som inte lyssnar men man lär sig mycket juridik när man behöver kunna dra en paragrafhänvisning snabbare än Lucky Luke hittar sin puffra.

onsdag 28 oktober 2009

Nightmare before Christmas

Resten av terminen tillbringas i samma basgrupp som ett stort irritationsmoment.

tisdag 27 oktober 2009

Två år


Lilla Skrutt provskuttar födelsedagspresent. Stora Skrutt provbygger i bakgrunden.

måndag 26 oktober 2009

Hjärtat i halsgropen

Fick ett telefonsamtal i morse. Det var läkaren som ringde.

När en läkare ringer hem trots att besked inte väntas förrän vid återbesöket om fyra veckor så tänker jag att jag har cancer. Jag tänker inte att jag måste tillbaka för ett nytt prov eftersom läkaren kryssade i fel ruta på beställningen till labbet.

När man är lycklig över att inte vara döende trots allt är det svårt att bli irriterad över en petitess som att klämma in ett nytt besök i ett fullspäckat schema.

Mer fyra år än tre.

Sonen är lyrisk över en gul lördagsgodisbit: Det var citron utanpå och nästan grädde inuti och det var det bästa lördagsgodiset!
Jag: Vilken tur att vi tog två sådana bitar då!
Sonen: Ja, för då får lillasyster också smaka en och det tycker hon är jättegott tror jag!

söndag 25 oktober 2009

Invasion

15 vuxna
6 barn
Åldersspann 11 månader - 90 år.

Om jag räknat rätt.

Det blir fölsefika för Lilla Skrutt och sedan middag för långväga och övriga hugade.

Morgonhumör

Man blir vare sig piggare eller lyckligare av att klockan är fem istället för sex.

onsdag 21 oktober 2009

Dagens tips

Yr i mössan.

Läsvärt, tänkvärt och andra livsval än vad jag själv gjort.

Om

Om man just har gjort en biopsi och har ett hål rätt in i benet och benet är omplåstrat och man är klädd och klar och läkaren kommer på att man borde fotografera inför återbesöket eftersom det inte är samma läkare man ska till. Om man då tar bort förbandet så sprutar blodet.

Om det händer och en av ens värsta fobier är öppna sår så har man inte haft den allra bästa morgonen i sitt liv.

Tvåårsdagen

Lilla Skrutt hade en lyckad födelsedag minst sagt.

Ballongerna i köket och marsipan-lilla-snigel-akta-dig på tårtan var den stora succén. Dagispersonalen berättade vid hämtningen att hon pratat oavbrutet om dem hela dagen.

Huvudpresenten var en babydocka med blundögon och oväntat trevlig uppsyn, därtill en bok med Nicke Nyfiken och ett gäng kaniner, tre bilar från storebror, ett litet Duploflygplan och såpbubblor.

På kvällen festlig gourmetanrättning bestående av varmkorv, pommes och ketchup.

måndag 19 oktober 2009

I morgon är det ingen vanlig dag

Paketen är inslagna, tårtan förberedd, köksbordet är findukat till födelsedagsfrukost. Blommor brukar vi ha men jag tror Lilla Skrutt tycker det är festligare med ballonger.

lördag 17 oktober 2009

Borsten mitt i handen

Fullständigt ansvarslöst av lillasyster att åka på kryssning just när jag behöver hjälp med en nonchalant det-här-var-väl-ingen-konst-knut i nacken.

Men allvarligt, hur svårt kan det vara?

fredag 16 oktober 2009

Jättejätteroligt

Nationen byter inspektor och det är en stor sak som firas med baluns för att hedra både avgående och nyvalde. Hon som avgår satt som inspektor under mitt kuratorsår och därför känns det fint att vara med. Och så vet jag att flera av de käraste nationskompisarna ska gå och det är sådana som det inte finns tid eller ork att styra upp umgänge med utanför fejjan som livet ser ut nu.

Dessa beslut

Jag ska visst på bal i morgon. Fick en återbudsplats idag. PM-paniken ersätts sakta men säkert av "vad-ska-jag-ha-på-mig-på-gasquen"- panik.

Efter att ha konstaterat att klänningarna senast användes för åtta år och fem kilo sedan blev jag rätt överraskad när trots allt två olika uppsättningar passar hyggligt.

Nu är frågan: svart tvådelat safe card eller blommig vintage där passformen är bra men färgen inte klockren?

torsdag 15 oktober 2009

Och där sprack det

Arg som ett bi.

Vi lämnar in PM på måndag. Betygsgrundande, alla springer som skållade råttor och hysteri råder på bibblan. Jag ligger hyfsat i fas. Med effektiv morgondag och helgen som bonus borde jag behålla förståndet. Jag har bra planering. Eller hade.

I kväll fick vi mejl från kursledningen att nästa veckas onsdagsseminarium är tidigarelagt till måndag. Obligatorisk närvaro. Är man inte förberedd får man inte närvaro och måste skriva extrauppgift för att klara kursen.

Jag offrar gärna nattsömnen en kväll om det krisar med PM-skrivningen men jag vägrar sitta på nätterna för att förbereda en seminarieuppgift bara för att schemat ändrats med larvigt kort varsel.

onsdag 14 oktober 2009

Orka liksom

I morgon hoppas jag blir sista rycket med PM-skrivning.

Har ett utkast som visserligen är inlämningsbart men inte kommer ge några höga poäng. Det beskriver ämnet men jag behöver göra någon slags analys också.

Den dåliga nyheten är att jag i så fall kommer dänga grundlagen i huvudet på alla mina källor och källor brukar oftast ha koll på grundlagen så nånstans undrar jag vad jag har missat som de har koll på. Den goda nyheten är att den analysen kommer ta stort utrymme vilket gör att jag måste skära bort ett stycke som handlar om en grej jag inte förstår. Och det syns på texten att jag inte förstår. Den är skriven på ett stapplande "jag kan inte gå utan en källa att stödja mig på"-vis.

Om två månader precis vid den här tiden har jag jullov.

tisdag 13 oktober 2009

Magiskt

Lilla Skrutt vill så väldigt mycket vid läggdags.

Titta på Wall-E, läsa Emmas dagis, Max boll eller just den Mulle Meck som är återlämnad till biblioteket. Äta lördagsgodis. Dricka vatten. Få popcorn och glass. Leka med Lego, bilar, dockan, elefanten, stora nallen eller anything Stora Skrutt håller på med. Egentligen anything orimligt.

Allt som inte går igenom följs av ilsket vrål. För sova, det vill hon inte.

Igår fick hon lägga sig halv sju istället för åtta och då lät det annorlunda: Jaaaaaa, lägga sig! Varpå Lilla Skrutt springer till sängen, blir omstoppad, och somnar tyst med leende på läpparna på 30 sekunder. Jag klockade. Sedan sov hon hela natten.

måndag 12 oktober 2009

Fast

Det är kanske inte så farligt ändå. Äkta maken sa just att jag inte har problem med mörka ringar under ögonen, åtminstone inte när han jämför med hur det är när jag verkligen är trött.

Inte helt objektivt men sött.

Mirakel på tub efterlyses dock fortfarande.

As good as it get's


Det bästa ögat. Med concealer. Att sova mer är bara att glömma. Finns det inget mirakel på tub?

torsdag 8 oktober 2009

Vrak

Hemtentan var inte min brajtaste stund på juristlinjen om jag säger så. Första halvan av svaret är helt okej, mitten går att läsa jättefort om man håller andan och sista stycket skäms jag för.

Nu är nästa stora en PM som ska in om en knapp vecka och som jag skulle ha börjat med på allvar i morgon för att slippa magont. Bägge skruttarna har blivit sjuka så det blir ändrade planer. Det är dundersynd om barnen som är ynkliga men en liten liten mörk en på axeln tycker det är otroligt smidigt att tajma vabben med planeringsdagen på dagis som av en slump infaller i morgon.

Planen för kvällen är gårdagens True Blood, en kaka och nyponte.

onsdag 7 oktober 2009

Surt

Sitter fast 11 timmar in i hemtentan, uttråkad som få och utan relevans i svaret.

Mest irriterande är att jag har skrivit ett superstycke, känt mig dundersmart och sedan kollat efter referens till en grej jag påstått. Den referensen visade sig finnas i en bok som inte ingår i kurslitteraturen och därför inte får användas. Utan referensen faller hela grejen.

Fastnat

Sitter fast i början av en 26-timmars hemtenta. Uppgiften är bra men bred och jag har svårt att få grepp om den. Är helt enkelt inte alls sugen på att skriva 10 000 tecken om hänsyn till den fria konkurrensen i den immaterialrättsliga lagstiftningen. Trots att det är en sådan där övergripande och lite rättspolitisk fråga jag gillar.

Inlämning i morgon klockan 12.

tisdag 6 oktober 2009

Åka pulka




Lilla Skrutt, oktoberoptimistisk och rymningsbenägen i nya stövlar och storebrors mössa.

söndag 4 oktober 2009

Beröm

Sonen: Pappa! Vad fint du har städat i hallen!

Tio minuter senare:


Sonen: Pappa! Du har städat för fint. Jag kan inte hitta mina skor!

torsdag 1 oktober 2009

Förutseende

Nu är det här ju inte en shoppingblogg men jag har gjort världens smartaste. Reafyndat till de små: lite användbart på en gång, lite användbart när de har växt till nästa storlek och så något till julklappshögen.