tisdag 28 april 2009

Apropå ordning

Här dreglas det över garderobsväggar och byråer. Och badrumsinredning och någon slags grej till barnrummet och till hallen.

Vi har inte särskilt mycket saker. Däremot har vi synnerligen dåligt med förvaring så det är en del som flyter runt vilket gör att mycket utrymme går till förvaring av sånt som borde ha en plats någon annanstans. Till oerhörd irritation från min sida varje gång jag städar.

Men jag tror att vi behöver börja med klädförvaring. Då kommer en kedjereaktion startas eftersom det frigör utrymme som i sin tur frigör utrymme och vips så är vi framme vid grundplanen att ordna ett arbetsrum i varmförrådet i anslutning till lägenheten och så kan barnen få varsitt rum.

De lider inte precis av att dela men rätt så trångt är det. Alltersom sonen blir pyssligare kommer han behöva ett skrivbord där han kan få ha sina ritsaker och pussel ifred från tvåårstrotset. Och ett bord ryms inte förrän tvåårstrotset flyttar från spjälsängen till våningssängen och det kommer inte hända förrän tvåårstrotset blivit sig självt igen.

Någonstans däremellan skulle jag bli lycklig över ett rejält badrumsskåp med speglar så man kan se en håruppsättning bakifrån och så jag får någonstans att ställa smink och allehanda piff som inte får plats någonstans.

Antivik

Jag är inte särskilt ordningssam.

Det brukade visa sig i garderoberna där allt hamnade huller om buller. Det spelade ingen roll hur noggrant jag vek och travade efter tvätt; när jag hade provat ett plagg och skulle lägga tillbaka det orkade jag inte vika om det. Och sedan måste jag nästa gång tömma allt för att hitta det jag skulle ha och det totala kaoset var ett faktum.

Jag har helt enkelt slutat vika. Jag kan inte hålla ordning på högar med ihopvikta kläder så jag har slutat försöka.

Jag hänger i princip rubbet, vilket också spar tid. Efter tvätt får överdelarna torka direkt på galge och när de är torra är det bara att hänga in i garderoben. Det ger bra översikt i garderoben och kläderna blir inte skrynkliga eller får vikveck.

söndag 26 april 2009

Cravings

Kände mig hungrig, vilket är en bra sak.

Men det enda jag var sugen på var ravioli. Sådan där på konservburk, som mest liknar kattmat. Knappt anständig människoföda. Precis allt annat fick mig illamående.

Den äkta maken missförstod, vilket är fullt rimligt för konservmat brukar vi inte äta, och köpte färsk tortellini men det kan jag inte få ner.

Sonen och den äkta hjälten gjorde därför en trehjulingsutflykt till lilla kiosken för är det något man kan lita på att de har i matväg utöver pizza så är det mat i konservform.

Världen gungar fortfarande oroväckande men jag har sju raviolibitar i magen och det är ett framsteg.

Samvetsgrann

Lilla Skrutt går till sängs först. Säger godnatt till mamma, pappa och storebror. Och när persiennerna dras ner och hon sitter på armen och tittar ut genom fönstret mot lekparken på gården: Nattnatt gungagunga!

Kärlek

Äkta maken skulle varit på bartömning på Patricia igår men fick stanna hemma.

Idag har han promenerat iväg med barnen till stora lekparken i stadsträdgården så jag kan sova och må illa ifred.

Inte riktigt hur jag hade tänkt mig helgen men efter omständigheterna så bra det kunde bli.

måndag 20 april 2009

Hakan i golvet

Det finns mitt ibland oss, de främlingsfientliga. Är det inte konstigt hur rätt så normala människor helt plötsligt visar sig ha de obehagligaste åsikter?

Och vad gör man? Helt plöstligt är man i en situation där man borde göra en kraftig markering och så blir det sådär socialt jobbigt och så väger man att kanske bli utfryst av gruppen mot att stå upp för sina principer och eftersom det inte är en film, och alltså inga applåder efter ett brandtal i slutscenen utan snarare just utfrysningsalternativet så nöjer man sig med att tala om att man inte håller med och att senare på kvällen blogga om det och undra om det inte är dags för världen att bli ett bättre ställe snart.

söndag 19 april 2009

Trauma

Funderar efter dagens incident på hur någon kan motivera det pedagogiska värdet i att gå ifrån en tvååring i ett köpcentrum, gömma sig bakom ett hörn och låta ungen bli alldeles förtvivlad och rädd?

Har man koll på barnet, som föräldern hävdade, så hade man kanske kunnat presentera sig för gruppen människor som oroade sig över barnet, och för mig i synnerhet som lyfte upp, tröstade och började leta efter den förmodat borttappade föräldern. Borttappad. Inte förrymd.

fredag 17 april 2009

Blame the blog

Tar ett blogginlägg som exempel. Jämför a) och b):

a) Jag var ute i god tid med uppsatsen. Men vart den goda tiden tagit vägen vet jag icke.

b) Mycket talar för att den tid som avsatts för arbetet, med avseende på dess omfattning och övriga vid tiden för planeringen kända omständigheter, torde kunna anses tillräcklig för att till angivet datum hinna färdigställa uppsatsen. Emellertid har det vid en närmare granskning framkommit uppgifter som medför att detta ställningstagande bör omprövas.

Korta meningar som dessutom ofta inleds med "och" eller "men" kan med fördel användas som stilistikt knep i bloggen. Funkar inte lika bra i en uppsats.



Nu

INLÄMNAD OCH KLAR!

torsdag 16 april 2009

PM-status

Brödtexten är klar för redigering och jag har hela morgondagen på mig!

onsdag 15 april 2009

Stora Skrutt

När prickarna närmar sig 40 är det nog läge att misstänka att det är annat än mygg som ligger bakom.

tisdag 14 april 2009

Deadlines amuse me

Jag var ute i god tid med uppsatsen. Men vart den goda tiden tagit vägen vet jag icke.

Försenat påskkort

En halv uppsats skriven, en halv kvar. Tre dagar till deadline. Jag börjar ana ett ljus i tunneln och tänker att i värsta fall blir jag slaktad av opponenten eller får lämna in en komplettering.

Påsken blev rätt så fin trots att min stubin är millimeterkort på grund av stress . Studieron ute på landet var oslagbar, ungarna lyckliga och släkten snäll.

Nu: offentliga upphandlingar och konkurrensrätt.

lördag 11 april 2009

Få poäng i jämförelse med andra för helgen relevanta personer men ändå

Har förberett lämningar efter en viss påskgnagare, kokat ägg som barnen kan måla senare, ordnat målarfärg och en boll för utelek. Dessutom har maken fått sovmorgon.

Nu tar jag mina martyrpoäng efter knappa fyra timmars sömn och går och sätter mig med uppsatsen medan de andra firar påsk.

fredag 10 april 2009

PM-zombie

Vaknade i natt alldeles skärrad. PM-skärrad that is.

Egentligen borde jag inte behöva vara så stressad. Jag har börjat i rätt så god tid, är inläst på materialet och jag har sex dagar på mig. Men jag får liksom inte ur mig det i skriftlig form. Kanske är det stress, kanske svårigheter att disponera och avgränsa och kanske är det ovana att skriva juridik.

Helt klart är att jag har en liten filur på ena axeln som hånskrattar riktigt högt och elakt åt min juridik-på-ett-hälsosamt-sätt-ambition. Den om att inte ställa så höga krav att det förlamar. Den om att vara nöjd bara jag blir godkänd. Den om att nattsömnen inte ska stryka med.

torsdag 9 april 2009

onsdag 8 april 2009

Dagens reakap

En svindyr bok jag behövde för mycket av för att det skulle gå att kopiera visade sig vara obehagligt sällsynt.

På sista stoppet, erkänt dyra studentlitteraturaffären, fanns ett exemplar. Utplockat till reahyllan. Nedsatt från 739 kr till 221,50 kr.

För bild, se föregående inlägg. Där har jag matchat fyndet med ett tiotal uppkopierade buntar i samma ämne.

...


Kaos

Just nu far olika juridiska fragment runt i huvudet. De tumlar om varandra och vägrar falla på plats i en någorlunda logisk ordning.

tisdag 7 april 2009

Ett logiskt samband

Allteftersom PM-ångesten ger skrivkramp börjar the crazy mind gå sin egen väg.

Aldrig har hemmafruandet känts så lockande. Den lilla världen, där inga kommunala bolag existerar.

måndag 6 april 2009

Lirk och lur: vägen till relativ middagsro

Egentligen tycker jag inte man ska mixa och mosa mat till barn som kan tugga. Det är nyttigt att vänja sig vid olika smaker och konsistenser.

Men idag var jag trött. Och hade inte lust att tampas med att låta sonen välja på att smaka på den stora morotsbiten eller den pyttelilla. Eller hålla tummarna för att han fortfarande tycker om purjolök när han är så här stor.

Så jag grovrev rubbet i matberedaren. Fräste det i vitlök, buljongsmul och olja till oigenkännlighet. I med vitt matlagningsvin, tomatkross, lax och obskyr vit fisk. Till sist en rejäl skvätt helfet creme fraiche.

De kamouflerade grönsakerna gick ner. Ja, hela middagen flöt på otroligt avspänt med undantag för Lilla Skrutt som fick ett psykbryt på besticklådan och tillbringade den första delen i otröstligt gallskrik på golvet.

Det självpassande barnet

Lilla Skrutt glatt från köket: Ajajajajajaj!

När hon får syn på mig förtydligar hon genom att visa: Mamma, dä! Ajajajajaj!

är i det här fallet spisvreden; samtliga fyra påslagna.

söndag 5 april 2009

Kamikaze

Jag har provgått nya IKEA. Motströms. Invigningssöndag strax efter lunch. Med treåring. Utan vagn.

onsdag 1 april 2009

Dagens otippade

Att basgruppen inklusive jag själv gjorde vårt bästa seminarium på länge.

Att vi lyckades aprillura i hela seminariegruppen ett påhittat rättsfall som gav sökande av socialhjälp rätt till ersättning för tandblekning. Det ändrade utgången av en hel uppgift.

Att bästa t-shirten just nu kommer från Gina Tricot. Lagom figursydd, lagom ärm, lagom urringning, lagom lång, lagom pris, lagom många färger. I can go on forever.

Väldigt roligt

Fel dag att upptäcka att concealern tagit slut.