lördag 29 december 2007

Don't worry, be happy

Jag har en orosklump i magen. Sambon och dottern uträttar ärenden på stan och jag dammar av mina metoder för att hantera ångest istället för att njuta av några timmars egentid. Allt för att inte rädslan för RS-virus, trafikolyckor och annat elände ska ta över. Det är så fånigt för om det istället varit jag som varit ute med dottern hade jag inte oroat mig alls. Med sonen försvann det här när jag slutade amma så jag antar att det är hormoner inblandade. Rationellt är det hur som helst inte.

onsdag 26 december 2007

Helt ointressant för alla utom sambon och mig

Idag vände sig dottern från mage till rygg för första och andra gången. Talangfull ung dam det där.

tisdag 25 december 2007

Lika barn leka bäst

Sambon och jag har tänkt rätt lika när det gäller våra julklappar till varandra.

Jag gav: Badoljebit från Lush, pyjamas, och en prenumeration på Mästarkryss. Som bonus en julstrumpa fylld med cerat och handkräm (så jag får ha mina ifred).

Sambon gav: Badbomber från Lush och fina underkläder och som bonus raggsockor (så han får ha sina i fred).

Tricket för att det ska bli lyckat med underkläder i julklapp är att undvika allt som liknar det som ingår i HM:s julannonser och istället ta en titt i underklädeslådan efter storlek och favoritmodell.

Tricket för att det ska bli rätt prenumeration är att snoka runt i badrummet- där alla korsordstidningar hamnar av någon märklig anledning- för att få reda på vilken av tidningarna som föredras.

Tack för hjälpen liksom

Vi hade gett oss attan på att komma i tid till släkten på julaftonskvällen. Barnen var klädda, jag hade piffat färdigt och allt var packat och klart en halvtimme före avtalad tid för hämtning.

Resultatet? En timmes försening med en ursäkt av samma kaliber som "ett lejon åt upp min matteläxa".

Min syster som hämtade oss hade just hjälpt en skärrad taxichaufför att lyfta in en äldre, förvirrad dam som ramlat på gatan i hemtjänstbilen. När min hjälpsamma syster satte damen i bilen trillade bilnyckeln ur fickan utan att hon märkte det och hamnade i taxin som körde iväg. Bingo.

Att i mörker söka igenom terrängen efter nyckeln, konstatera att den måste ligga i taxin, stå i telefonkö till taxibolaget och med deras hjälp lokalisera chaufför och nyckel tar sin lilla tid.

Släkten var väldigt förstående.

måndag 24 december 2007

Glimt från klapparna

Sonen har fått en babydocka i julklapp. Det var en chansning då bilintresset är stort och uppenbart, men vi har sett att han leker med dockor på dagis och gärna hjälper till med lillasyster.

Nu är småbilarna som tomten lämnade i strumpan under natten glömda för det finns viktigare saker att göra. Dockan ska bytas kläder på, få napp och välling i flaska och sitta i systerns babysitter. Där lämnade han den för att hämta en av de små handdukar vi använder till bebiskräks från hyllan i badrummet- till dockan.

Jag sitter i soffan och tänker att han kommer bli en bra pappa. Hur gamla måste barnen vara innan man kan börja fantisera om barnbarn utan att skämmas?

lördag 15 december 2007

Anything

Maria som skriver Babydarling vill ha en glamour-injektion. Eller anything. Hon vill höra vad vi gör ikväll och helst ska det innehålla ord som "outfit", "drinkar", "krogen", "glammigt".

I kväll ägnar jag mig åt att amma, lägga barn, stoppa in en tappad napp väldigt många gånger, amma lite till, fundera på om det är någon idé att försöka sova själv eller om lilla nattsudd tänker i banorna powernap och därefter sprall till halv sex på morgonen som igår.

Outfit: nattskjorta, pyjamas, nattlinne, och slutligen trosor och T-shirt när allt annat har barnkräks på sig - många ombyten är väl lite glammigt?
Drinkar: vatten; what else? Iofs serverat i ölglas, ärligen snodda från nationen en gång i tiden.
Krogen: Fick en inbjudan till mingel och gratis mat på ett ställe i Sthlm via Facebook igår; räknas det?

fredag 14 december 2007

Positiv trend

Dottern har nattsuddat med bravur ända sedan jag började känna sparkar. Allteftersom månaderna gick blev det tydligt att spexa på småtimmarna var hennes grej. Det är det fortfarande. Hon sover hela dagarna, har några vakna timmar på kvällen och somnar för natten tre på morgonen.

De senaste två av tre nätterna har hon sovit från elva på kvällen. Det är närapå för bra för att vi ska våga andas ut.

Precis som julafton


Vi har precis fått ett paket med saker vi önskade oss från en bekant i Amerikat. En Beco Babycarrier var det mest efterlängtade i leveransen och selen har visat sig vara precis lika snygg och bekväm som jag väntade mig. I paketet fanns även lite kläder till barnen och ett par pyjamasbyxor i rutig flanell till mig. De är duktiga på piffiga loungekläder därborta och piffighet är något man inte kan få för mycket av när man är hemma på dagarna.

söndag 9 december 2007

Skönhetsmirakel

Jag har slut på precis alla ansiktsprodukter. Hur ofta händer det att man står med tre tomma förpackningar samtidigt? Är inte det skönhetsindustrins bästa knep för att binda kunderna till sina produktserier; att se till så att förpackningarna med rengöringskräm, ansiktsvatten och ansiktskräm räcker omlott? Om ansiktskrämen tar slut och man har halvfulla förpackningar av de andra är jag för snål för att byta märke och sådär kan det rulla på.

Nu har jag alla möjligheter att byta märke om jag skulle vilja och jag har fastnat i någon slags beslutsvånda. Har använt produkter från Dermanord i snart två år och de uträttar inga mirakel men håller ordning på min torra hud och jag har inte fått några konstiga reaktioner till skillnad från andra märken jag provat (t ex Clinique).

Problemet är att jag vill ha mirakel uträttade. Jag vill ha en produkt som får mig att se ut som att jag sover åtta timmar per natt, motionerar och inte är en dag äldre än 25!

torsdag 6 december 2007

Spiken i kistan...

I Uppsala har skolornas framtid diskuterats en tid. Nu är det Bäcklösaskolan som hotas av nedläggning och som vanligt låter protesterna inte vänta på sig.

Undrar dock om plakaten i den här demonstrationen är till hjälp eller stjälp?

onsdag 5 december 2007

Ära den som äras bör

Har städat linneskåpet här hemma vilket var ett välbehövligt projekt. Nu ligger underlakan till enkelsäng och dubbelsäng, med och utan resår, örngott och påslakan prydligt ihopvikta och inlagda på märkta hyllor enligt ett alldeles underbart logiskt system. Tar två steg tillbaka och beundrar mitt verk och sinne för ordning och reda. Jag känner mig som en duktig, välorganiserad människa i ungefär 20 sekunder tills jag inser att jag utan att reflektera över det sorterat våra lakan enligt mammas gamla system.

Där någonstans brister det.

Sorgen efter mamma brukar liksom inte kännas så mycket till vardags bland blöjbyten och livsprojekt men nu kommer tårarna; för att jag inte kunde berätta om plusset på stickan i våras eller att jag klarade första tentan, och för att jag har en dotter hon inte fått träffa. Men också för att jag inte kan ringa och berätta att jag nu förstår varför det var så noga med att örngott ska vikas tre gånger på bredden istället för två.

Dagens middagsrecept

Kan man döpa ett recept till "halva inne"?

Quorn (eller kyckling) med vitlök och örter

1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 buljongtärning (grönsaks-)
1 pkt quorn i bitar (kyckling för den som föredrar det)
1/2 pkt frysta franska örtkryddor
2 dl matlagningsgrädde
vatten

Fräs hackad lök, pressad vitlök och quorn i matfett. Häll i lite vatten och en buljongtärning och låt puttra tills tärningen löst sig. Häll i matlagningsgrädde och örtkryddor och låt puttra några minuter till.

Potatis och riven morot passar bra till.

För att anpassa receptet till 4 vuxenportioner skulle jag dubbla allt utom quorn och möjligen gul lök. Antagligen inte heller ta 4 dl matl.grädde utan byta ut lite mot vatten.

Easypeasy

Sambon tog en tugga av maten och såg på mig med kärlek i blick tvärsöver köksbordet.

Jag har lätt halva inne.